Torta od kukuruznog brašna i jabuka

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Torta od kukuruznog brašna i jabuka by Shutterstock Shutterstock

Sočna kombinacija citrusa i jabuka upotpunjena jedinstvenom teksturom kukuruznog brašna.

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit

100 gmaslaca
60 mlulja
120 gkiselog vrhnja
220 gšećera
6jaja
150 gkukuruznog brašna
150 gbrašna (može i rižinog ili bezglutenskog)
3limuna (sok i korica)
2 žličicepraška za pecivo

Dekoracija

2jabuke
1 žlicamaslaca
1 žlicašećera
šećer u prahu, za posipanje

Priprema

1Pripremite smjesu

Prvo stavite grijati pećnicu na 180 stupnjeva.


U zdjeli pomiješajte maslac i ulje sa šećerom te postupno dodavajte jedno po jedno jaje.


2Dodajte ostale sastojke

Umućenoj smjesi dodajte kukuruzno i drugo brašno s kojim ste prethodno pomiješali prašak za pecivo.


Dodajte kiselo vrhnje, limunovu koricu i sok te sve dobro promiješajte.


3Pripemite i rasporedite jabuke

U kalup za pečenje, koji ste prethodno premazali maslacem, ulijte pripremljenu smjesu.


Jabuke narežite na manje komade i kratko pržite na maslacu sa šećerom. Nakon toga ih rasporedite po vrhu tijesta.


4Pecite u pećnici

Kolač stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na oko 45 minuta.


Nakon pečenja, isključite pećnicu, ali ostavite kolač unutra još 15 minuta s blago otvorenim vratima da se lagano hladi.


5Poslužite

Prije posluživanja, pospite kolač šećerom u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.