Bečki kuglof od maka i lješnjaka

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Bečki kuglof od maka i lješnjaka
Bečki kuglof od maka i lješnjaka
Bečki kuglof od maka i lješnjaka

Isprobali smo recept za Bečki kuglof. Prizanjemo da nas je sve oduševio svojim okusom. Glavni sastojci su mak i lješnjak, a ako ih volite pojedinačno, voljet ćete i njihovu kombinaciju.

Sastojci

Broj porcija
8

Kuglof:

180 gmaslaca
150 gšećera
6jaja
200 gmljevenog maka
180 gmljevenih lješnjaka

Preljev:

110 gčokolade Noisette
malo vrhnja za kuhanje

Priprema

1 Pripremite smjesu

Istucite maslac sa 110 g šećera i žumanjcima. Umiješajte mak i lješnjake, pa na kraju izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka i umutite s preostalih 40 g šećera.


2 Pecite

Namastite lim za pečenje, pospite krušnim mrvicama, stavite tijesto i pecite na 160°C sat vremena.


3 Pripremite preljev

Čokoladu otopite s vrhnjem za kuhanje i prelijte preko kuglofa. Po želji ukrasite komadićima lješnjaka.

DeSertići
DeSertići
Mladi bračni par koji uživa u pripremi top desertića. Radimo razna jednostavna slatka i slana jela. Potražite nas na Facebooku i Instagramu! 😊