Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer i griz. Smjesu podijelite na tri jednaka dijela.
U posudi pomiješajte mak, šećer i maslac i prelijte kipućim mlijekom. Dobro promiješajte i ostavite da se hladi. Smjesu podijelite na dva dijela.
Jabuke očistite i naribajte tako da ih bude 750 grama. U jabuke dodajte šećer, rum i žličicu cimeta te dobro promiješajte.
Pleh veličine 30x20 centimetara premažite maslacem i dodajte trećinu suhe mješavine. Na suhu mješavinu dodajte polovicu smjese s jabukama i na jabuke dodajte polovinu smjese s makom.
Ponovite postupak: suha smjesa, smjesa s jabukama i smjesa s makom. Kolač završite sa zadnjom trećinom suhe smjese te tanko narežite 150 grama maslaca.
Pecite na 160 stupnjeva oko sat vremena. Kolač mora dobiti lijepu zlatnu boju. Ostavite da se potpuno ohladi. Po želji pospite šećerom u prahu ili poslužite uz omiljeni sladoled.