Trogirski rafioli

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
18min
Ukupno vrijemeUkupno
38min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Trogirski rafioli by Nera Nikolić Nera Nikolić
Trogirski rafioli by Nera Nikolić Nera Nikolić
Trogirski rafioli by Nera Nikolić Nera Nikolić

Čitateljica je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? objavila recept za trogirske rafiole.

Sastojci

Broj porcija
30

Rafioli

250 gbrašna
50 gmasti
25 gšećera
1 vrećicavanilin šećera
2žumanjka
Naribana korica pola naranče i pola limuna
60 mlsoka od naranče
Prstohvat soli

Nadjev

250 gkrupno mljevenih badema
150 gšećera
1 vrećicavanilin šećera
30 gtamne čokolade
30 gmaslaca
Naribana korica pola naranče i pola limuna
30 mllikera Maraskina
bjelanjka
Muškatni oraščić, cimet po želji

Priprema

1 Pripremite nadjev

Popržene bademe ohladite i krupno sameljite, a čokoladu i maslac otopite pa ohladite. Sve suhe sastojke za nadjev stavite u zdjelu, dodajte im čokoladu s maslacem, liker i čvrsto tučen bjeljanjak. Dobro izmiješajte da se sjedine svi sastojci.


2 Zamijesite tijesto

Umijesite glatko tijesto od svih navedenih sastojaka, obložite ga prozirnom folijom i ostavite da odmori oko 1 sat.


3 Razvaljajte i nadjenite

Odmoreno tijesto razvucite što tanje, da se kroz njega prozire. Režite tijesto na kružiće promjera 10 cm. U sredinu tijesta stavite pola žlice nadjeva te ga pažljivo zatvorite pritiščući rubove vilicom. Pecite na 170° oko 15-18 minuta dok im rubovi (čipkica ) ne počne tamniti.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.