Grilijaž Figaro Oblatne

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
11min
Ukupno vrijemeUkupno
21min
KompliciranostTežina
Cijena
Grilijaž Figaro Oblatne  by Antonia Jagodić Antonia Jagodić

Blagdane ne možemo zamisliti bez bilo kakvih oblatni, jedne od njih su i Figaro oblatne koje radim po svom, kako koji sastojaka imam u kući. Svaki put prefine, hrskave izvana a bogate i mekane iznutra.

Sastojci

Broj porcija
30
1list velike oblatne
250 gšećera
250 gmaslaca
3 žlicepekmeza
200 gposnog petit keksa
100 gsjeckanog lješnjaka

Priprema

1 Pripremite smjesu

Na laganoj vatri otopite šećer i maslac. U smjesu dodajte žlicu po žlicu pekmeza uz miješanje. Skinite s vatre i dodajte keks pa lješnjak.

Dobro izmiješajte kako bi se keksi i lješnjak natopili.


2 Formirajte oblatnu

Oblatnu prerežite na pola. Masu istresite na jednu polovicu oblatne i poklopite drugom polovicom. Oblatnu opteretite nekom knjigom i ostavite da se potpuno stegne i ohladi.

....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)