Grilijaž Figaro Oblatne

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
11min
Ukupno vrijemeUkupno
21min
Grilijaž Figaro Oblatne
Blagdane ne možemo zamisliti bez bilo kakvih oblatni, jedne od njih su i Figaro oblatne koje radim po svom, kako koji sastojaka imam u kući. Svaki put prefine, hrskave izvana a bogate i mekane iznutra. Kakve oblatne volite? https://www.youtube.com/watch?v=-AQzwGXWBOw

Sastojci

Broj porcija
30
- 1 list velike oblatne - waffer sheet
- 250g šećera - sugar
- 250g maslaca - butter
- 3 žlice pekmeza - jam
- 200g posnog petit keksa - pettit beurre
- 100g sjeckanog lješnjaka - hazelnut

Priprema

Na laganoj vatri topiti šećer i maslac.
U smjesu dodavati žlicu po žlicu pekmeza uz miješanje.
Skinuti s vatre i dodati keks pa lješnjak.
Dobro izmiješati kako bi se keksi i lješnjak napoli.
Oblatnu prerezati na pola.
Masu istresti na jednu polovicu oblatne i poklopiti drugom polovicom.
Oblatnu opteretiti nekom knjigom i ostaviti da se potpuno stegne i ohladi.
https://www.youtube.com/watch?v=-AQzwGXWBOw
....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)