U tavi tostirajte sve lješnjake. Odvojite 70g koje ćete staviti u blender u idućem koraku.
U blender stavite 70g lješnjaka, datulje, kakao i sol. Blendajte do pomalo ljepljive smjese, a ako je suha, dodajte još nekoliko datulja.
U kalup promjera 18 cm stavite papir za pečenje kako biste tortu kasnije lakše premjestili na stalak. Smjesu iskrenite u kalup.
Utisnite smjesu žlicom u kalup kako biste dobili ravnu i zaglađenu površinu i stavite u zamrzivač na hlađenje.
Blendajte tostiranje lješnjake do tekuće paste. U pastu od lješnjaka dodajte kokosovo mlijeko, javorov sirup, kokosovo ulje i vaniliju, pa blendajte nekoliko minuta dok se sve ne prožme.
Pola smjese iskrenite na podlogu i ostavite da se hladi u zamrzivaču 1 sat.
U drugu polovicu kreme dodajte 20g kakaa i blendajte. Nakon 1 sat hlađenja u zamrzivaču na tortu stavite i drugi dio kreme.
Tortu hladite u zamrzivaču cijelu noć. Izvadite iz zamrzivača pola sata prije posluživanja.