Raw torta od lješnjaka, bezglutenska

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Raw torta od lješnjaka, bezglutenska
Raw torta od lješnjaka, bezglutenska

Jako ukusna i osvježavajuća torta s nježnom, ne preslatkom kremom blagog okusa pomiješanih lješnjaka i kokosa.

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga:

70 gtostiranih lješnjaka
100 gdatulja bez koštica
15 gkakaa
1 prstohvatsoli

Krema:

350 gtostiranih lješnjaka
250 gkokosovog mlijeka
130 gjavorovog sirupa
60 gotopljenog kokosovog ulja
1 žličicaarome vanilije
20 gkakaa za drugi dio kreme

Ukras:

malo lješnjaka i par datulja

Priprema

1 Tostirajte lješnjake

U tavi tostirajte sve lješnjake. Odvojite 70g koje ćete staviti u blender u idućem koraku.


2 Blendajte sastojke

U blender stavite 70g lješnjaka, datulje, kakao i sol. Blendajte do pomalo ljepljive smjese, a ako je suha, dodajte još nekoliko datulja.


3 Pripremite kalup

U kalup promjera 18 cm stavite papir za pečenje kako biste tortu kasnije lakše premjestili na stalak. Smjesu iskrenite u kalup.


4 Formirajte podlogu

Utisnite smjesu žlicom u kalup kako biste dobili ravnu i zaglađenu površinu i stavite u zamrzivač na hlađenje.


5 Pripremite kremu od lješnjaka

Blendajte tostiranje lješnjake do tekuće paste. U pastu od lješnjaka dodajte kokosovo mlijeko, javorov sirup, kokosovo ulje i vaniliju, pa blendajte nekoliko minuta dok se sve ne prožme.


6 Ohladite smjesu

Pola smjese iskrenite na podlogu i ostavite da se hladi u zamrzivaču 1 sat.


7 Pripremite drugi dio kreme

U drugu polovicu kreme dodajte 20g kakaa i blendajte. Nakon 1 sat hlađenja u zamrzivaču na tortu stavite i drugi dio kreme.


8 Ohladite tortu

Tortu hladite u zamrzivaču cijelu noć. Izvadite iz zamrzivača pola sata prije posluživanja.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog