Čokoladni kolač s kruškama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni kolač s kruškama by Shutterstock Shutterstock

Recept za odličnu kombinaciju krušaka i laganog, čokoladnog biskvita. Brz i jednostavan za pripremu, a idealan kao popodnevni desert uz kavu.

Sastojci

Broj porcija
10
2veće kruške
180 gglatkog brašna
25 gkakaa
1 prstohvatpraška za pecivo
1 prstohvatsoli
100 ggrčkog jogurta
2 žlicemlijeka
1jaje
2žutanjka
60 mlbiljnog ulja
45 gtamne čokolade
1 žličicaekstrakta vanilije

Priprema

1 Pripremite smjesu

U većoj posudi pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. U manjoj zdjeli kratko miksajte jogurt i mlijeko.


2 Pripremite kruške

Ogulite, očistite kruške od koštica i izrežite na ploške.


3 Pripremite smjesu od jaja

U većoj posudi miksajte jaja, šećer i vaniliju, nekoliko minuta do pjenaste teksture. Polako dodajte ulje i umiješajte u smjesu, a onda i jogurt i mlijeko.


4 Umiješajte sastojke

Suhe sastojke dodajte smjesi jogurta i miksajte dok se sve ne sjedini, oko 1 minutu.


5 Prebacite u kalup

U namašćeni kalup promjera 24 cm izlijte smjesu, po vrhu poslažite kruške i posujte narezanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.


6 Pecite

Pecite oko 45 minuta na 180°C. Kada se kolač ohladi, posujte šećerom u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.