Umjesto sira u kremu ide kiselo vrhnje i puding od vanilije. Poigrajte se s voćem koje stavljate gore.
Hladni maslac prstima utisnite u glatko brašno da nastane mrvičasta smjesa. Dodajte ostale sastojke i zamijesite prhko tijesto.
Umotajte u prozirnu foliju i ostavite oko pola sata u hladnjaku.
Tijesto razvaljajte za kalup za pitu ili tortu promjera oko 25 centimetara kojeg ste lagano nauljili i pobrašnili.
Stavite tijesto tako da je cijeli kalup obložen.
Upalite pećnicu na 175 stupnjeva da se grije dok radite kremu.
U mlijeku sa šećerom skuhajte puding od vanilije. U još vrući umiješajte kiselo vrhnje i ribanu limunovu koricu i odmah prelijte preko tijesta.
Po kremi rasporedite borovnice (ili šumsko voće).
Pecite u zagrijanoj pećnici oko sat vremena. Prije rezanja dobro ohladite.
Komentari