Lažni cheesecake

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Lažni cheesecake by Shutterstock Shutterstock
Lažni cheesecake by Shutterstock Shutterstock

Umjesto sira u kremu ide kiselo vrhnje i puding od vanilije. Poigrajte se s voćem koje stavljate gore.

Sastojci

Broj porcija
8

Podloga

250 gglatkog brašna
100 gmaslaca
50 gšećera
1 vrećicapraška za pecivo
1jaje

Krema

2 vrećicepraška za puding od vanilije
150 gšećera
500 mlmlijeka
800 gkiselog vrhnja
½ žličiceribane limunove korice

Voćni sloj

350 gborovnica ili šumskog voća

Priprema

1 Napravite tijesto

Hladni maslac prstima utisnite u glatko brašno da nastane mrvičasta smjesa. Dodajte ostale sastojke i zamijesite prhko tijesto.


Umotajte u prozirnu foliju i ostavite oko pola sata u hladnjaku.


Tijesto razvaljajte za kalup za pitu ili tortu promjera oko 25 centimetara kojeg ste lagano nauljili i pobrašnili.


Stavite tijesto tako da je cijeli kalup obložen.


Upalite pećnicu na 175 stupnjeva da se grije dok radite kremu.


2 Napravite kremu i složite

U mlijeku sa šećerom skuhajte puding od vanilije. U još vrući umiješajte kiselo vrhnje i ribanu limunovu koricu i odmah prelijte preko tijesta.


Po kremi rasporedite borovnice (ili šumsko voće).


3 Ispecite

Pecite u zagrijanoj pećnici oko sat vremena. Prije rezanja dobro ohladite.

Ana Korenic