Rolada od mandarina bez šećera i brašna

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Rolada od mandarina bez šećera i brašna
Rolada od mandarina bez šećera i brašna
Rolada od mandarina bez šećera i brašna
Rolada od mandarina bez šećera i brašna

Rolada bez trunke brašna i šećera, izvrsna poslastica za dijabetičare ili ljude koji se zdravo hrane.

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit

6jaja
100 gbadema
0,5 vrećicepraška za pecivo
1 žličicaarome vanilije
50 mlmlijeka
80 gzamjene za šećer (ja koristim tekuću steviju)
2 žlicejušne wheya od vanilije

Krema

200 gkrem sira
200 mlvrhnja za šlag
100 gzamjene za gr šećera (tekuća stevija)
0,5korice i soka limuna
2 žlicechia sjemenki

Priprema

1 Napravite biskvit

Bjelanjke odvojite od žumanjaka.


Bademe izmeljite u brašno koristeći blender ili mašinicu za orahe.


Bademe dodajte u posudu sa žumanjcima i povežite sa ostatkom sastojaka potrebnih za biskvit.


Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.


Polako dodavajte bjelanjke u smjesu od žumanjaka, lagano i polako kuhačom dodajte kako se ne bi izbio sav zrak iz bjelanjaka.


Smjesu ravnomjerno rasporedite na lim koji ste obložili papirom za pečenje i papir obavezno premazati s malo ulja.


Staviti peći u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 170°C i pecite 15-20 min dok kora ne dobije blagu, zlatnu boju.


Nakon što je kora pečena, pažljivo odvojite papir za pečenje i koru prebacite na čistu kuhinjsku krpu.


Zarolajte koru s krpom i ostavite da se ohladi.


2 Napravite kremu

U posudu stavite vrhnje za šlag, krem sir, sok i koricu limuna i zamjenu za šećer.


Miksajte dok ne postane čvrsta krema, na kraju dodajte chia sjemenke i kratko ohladite.


3 Zarolajte

Ohlađenu koru odrolajte i premažite kremom, ostavite 2 žlice kreme sa strane kako bi mogli rubove premazati.


Mandarine ogulite i poredajte na jedan kraj kore, slažite ih uspravno kako bi dobili lijep presjek.


Ostatkom kreme premažite rubove rolade.


Po želji, roladu prelijte glazurom od tamne čokolade i pospite sjeckanim bademima.


Ohladite nekoliko sati ili najbolje preko noći.