Čokoladna rolada s višnjama bez brašna i šećera

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladna rolada s višnjama bez brašna i šećera
Čokoladna rolada s višnjama bez brašna i šećera
Čokoladna rolada s višnjama bez brašna i šećera
Još jedan kolač za dijabetičare.

Sastojci

Broj porcija
12

Kora

6jaja
100 gbadema
1 žličicapraška za pecivo
1 žličicaarome vanilije
50 mlmlijeka
2 žlicekakao praha

Krema

200 gkrem sira
200 mlslatkog vrhnja
100 gzamjene za šećer (npr. tekuća stevija)
1 žlicakakao praha
0,5limuna (korica i sok)
100 gvišanja iz kompota

Glazura

50 mlslatkog vrhnja
100 gtamne čokolade

Priprema

1 Napravite koru

Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Bademe izmeljite u brašno koristeći blender ili mašinicu za orahe.


Bademe dodajte u posudu sa žumanjcima i povežite s ostatkom sastojaka potrebnih za biskvit.


Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.


Polako dodajte bjelanjke u smjesu od žumanjaka, lagano i polako kuhačom miješajte kako se ne bi izbio sav zrak iz bjelanjaka.


Smjesu ravnomjerno rasporedite na lim koji ste obložili papirom za pečenje i papir obavezno premažite s malo ulja.


Staviti peći u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 170°C i pecite 15-20 minuta dok kora ne dobije blagu, zlatnu boju.


Nakon što je kora pečena, pažljivo odvojite papir za pečenje i koru prebacite na čistu kuhinjsku krpu.


Zarolajte koru s krpom i ostavite da se ohladi.


2 Napravite kremu

U posudu staviteslatko vrhnje, krem sir, sok i koricu limuna i zamjenu za šećer.


Miksajte dok ne postane čvrsta krema, na kraju dodajte višnje i kratko ohladite.


3 Zarolajte

Ohlađenu koru odrolajte i premažite kremom, ostavite malo kreme sa strane kako bi mogli premazati rubove.


Po želji, roladu prelijte ganachom od tamne čokolade i ukrasite. Ohladite nekoliko sati ili najbolje preko noći.