Krumpir skuhajte u ljusci i kad je kuhan ogulite. Izgnječite krumpire u pire i ostavite ga da se malo prohlade.
U međuvremenu usitnite zobene pahuljice u blenderu dok se ne pretvore u brašno. Preskočite ovaj korak ako imate zobeno brašno.
Kad se pire prohladio, dodajte jaja, zobene pahuljice i zamijesite tijesto.
Tijesto se ne bi trebalo biti ljepljivo, stoga dodajte još zobenog brašna ako je potrebno.
Tijesto razvaljajte u tanki valjak i lagano nožem režite odgovarajuću veličinu njoka.
Ako želite, njoke valjajte preko vilice ili ribeža kako bi se napravile udubine zbog kojih će se lakše povezati s umakom.
Njoke kuhajte 2 do 3 minute u slanoj kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu uz povremeno lagano miješanje.
Njoki će biti mekani kad se skuhaju, ali s hlađenjem će postati čvršći.
Ocijedite ih i prelijte maslinovim uljem kako se ne bi zaljepili ili ako je umak već gotov, dodajte ih u umak.