Njoki od zobenih pahuljica

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
3min
Ukupno vrijemeUkupno
48min
KompliciranostTežina
Cijena
Njoki od zobenih pahuljica
Njoki od zobenih pahuljica
Zdravija verzija standardnih njoka.

Sastojci

Broj porcija
5
500 gkrumpira
200 gzobenih pahuljica ili zobenog brašna
2jaja

Priprema

1 Zamijesite

Krumpir skuhajte u ljusci i kad je kuhan ogulite. Izgnječite krumpire u pire i ostavite ga da se malo prohlade.


U međuvremenu usitnite zobene pahuljice u blenderu dok se ne pretvore u brašno. Preskočite ovaj korak ako imate zobeno brašno.


Kad se pire prohladio, dodajte jaja, zobene pahuljice i zamijesite tijesto.


Tijesto se ne bi trebalo biti ljepljivo, stoga dodajte još zobenog brašna ako je potrebno.


2 Oblikujte

Tijesto razvaljajte u tanki valjak i lagano nožem režite odgovarajuću veličinu njoka.


Ako želite, njoke valjajte preko vilice ili ribeža kako bi se napravile udubine zbog kojih će se lakše povezati s umakom.


3 Skuhajte

Njoke kuhajte 2 do 3 minute u slanoj kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu uz povremeno lagano miješanje.


Njoki će biti mekani kad se skuhaju, ali s hlađenjem će postati čvršći.


4 Prelijte uljem ili umakom da se ne zalijepe

Ocijedite ih i prelijte maslinovim uljem kako se ne bi zaljepili ili ako je umak već gotov, dodajte ih u umak.