Bademe usitnite u blenderu dok se ne pretvore u brašno, tako isto napravite i s lanom.
U većoj posudi povežite bademe i lan s ostatkom suhih sastojaka.
Zrele banane izgnječite vilicom, miksajte ručnim mikserom dodavajući ostale mokre sastojke kako bi se smjesa zgusnula.
U smjesu s bananama dodajte suhe sastojke i dobro povežite.
Kalup za kruh premažite maslacem, dno kalupa obložite papirom za pečenje.
Smjesu prebacite u kalup i pecite u zagrijanoj pećnici na 170°C 50-60 minuta, ovisno o vašoj pećnici.
Kruh je gotov kada čačkalica koju ste uboli u sredinu izađe čista.
Kruh izvadite iz kalupa nakon 10 minuta od trenutka kad ste ga izvadili iz pećnice, pripazite da ne pukne, pa ostavite da se potpuno prohladi i onda režite.
Kruh je sočan i mekan. Rok trajanja mu je do 4 dana, držite ga na hladnom.