Dodajte oguljeni češnjak i sol u procesor hrane. Dobro obradite dok ne dobijete glatki pire/pastu od češnjaka.
Kada dobijete glatki pire, vrijeme je da počnete dodavati ulje. Polako dodajte jednu po jednu žlicu ulja, dopuštajući da stroj radi sve to vrijeme. Ostavite dovoljno vremena između svake žlice da se ulje potpuno sjedini s pastom od češnjaka.
Nakon što ste dodali prvih nekoliko žlica ulja, počnite, dok stroj radi, naizmjenično dodavati malo ulja pa malo soka od limuna (otprilike 1 žličicu odjednom).
Ako se vaš multipraktik počne zagrijavati, pustite ga da se odmori i pauzirajte proces. Toplina može uzrokovati razdvajanje emulzije.
Nastavite naizmjenično dodavati ulje i sok od limuna (ovaj proces bi trebao trajati između 7-9 minuta) dok se smjesa ne emulgira i zgusne te dobijete gusti, kremasti umak od češnjaka.
Umak od češnjaka je najbolje pustiti da se stegne najmanje 2-3 sata u hladnjaku prije upotrebe.
Umak može stajati u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 3 mjeseca.