Čoko-banana muffini

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Čoko-banana muffini

Od banana koje dugo stoje uvijek se može napraviti dobar kolač. Tako su nastali ovi muffini koji su jako ukusni i stvarno brzo gotovi.

Sastojci

Broj porcija
6
4jaja
3zrele banane
100 geritrita
5slatkih kapi (vanilija)
150 gčvrstog jogurta
40 gkokosovog ulja
150 gmljevenih lješnjaka
80 gpirovog brašna
45 gkakaa
0,5 vrećicepraška za pecivo
čokoladne kapljice (bijela čokolada)
narezana banana za na vrh svakog muffina

Priprema

1 Umutite

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Banane utisnite vilicom u pire. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. U pire od banane dodajte žumanjke, eritrit, jogurt, kokosovo ulje i slatke kapi.


Sve dobro umutite, zatim dodajte sve suhe sastojke, na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka te lagano sjedinite. Dodajte čokoladne kapljice.


2 Ispecite

Smjesu prelijte u kalupe za muffine, dodajte narezanu bananu te pecite u zagrijanoj pećnici na 180 oko 25 minuta, zatim ih ostavite da se ohlade.

Foody&Fitty
Foody&Fitty
Iva i Petra su sestre iz Zagreba koje uređuju i vode Instagram profil Foody & Fitty. Iva (28) je po zanimanju liječnica, završila je Medicinski fakultet u Zagrebu te joj je medicina velika ljubav. U slobodno vrijeme bavi se fitnessom, kuhanjem, čitanjem novih istraživanja vezanih uz medicinu, fitness i majčinstvo. Petra (26) je završila Diplomski studij Pedagogije na Filozofskom fakultetu te tečaj slastičarstva u jednoj Visokoj školi u Zagrebu. Velika ljubav joj je kuhanje te planira uz posao, baviti se i slastičarstvom. Svoje slobodno vrijeme sestre vole provoditi u prirodi odlazeći na razne izlete po Hrvatskoj, a najviše u kuhinji isprobavajući i stvarajući sadržaj za vlastiti blog. Također, vole putovati, upoznavati i isprobavati razna tradicionalna jela te provoditi svoje slobodno vrijeme s obitelji i prijateljima. Na svom Instagram profilu objavljuju razne recepte, od onih jednostavnih, njima najdražih do malo složenijih.