Cheesecake od limuna bez ugljikohidrata

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Cheesecake od limuna bez ugljikohidrata by Shutterstock Shutterstock
Cheesecake od limuna bez ugljikohidrata
Cheesecake od limuna bez ugljikohidrata
Osvježavajuća tortica.

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

250 gmljevenih badema
130 gotopljenog maslaca

Krema od limuna

1 kgsvježeg sira
200 gzamjena za šećer (npr. tekuća stevija)
2vrećice želatine
2 žlicechia sjemenki

Krema od vrhnja

400 gkiselog vrhnja

Priprema

1 Napravite podlogu

Bademe usitnite u prah, povežite s otopljenim maslacem i zaslađivačem.


Masu utisnite na dno kalupa promjera 26 cm.


2 Napravite kremu od limuna

Želatinu pripremite po uputama sa pakiranja i ostavite sa strane 10 minuta da nabubri.


U zdjeli povežite svježi sir sa koricom i sokom od limuna, zaslađivačem i chia sjemenkama.


Nabubrenu želatinu otopite na laganoj vatri i dodajte je u kremu sa sirom, dobro povežite ručnim mikserom.


Kremu premažite preko podloge od badema.


3 Napravite kremu od kiselog vrhnja

Kiselo vrhnje povežite sa malo soka od limuna i zaslađivačem, premažite preko kreme od sira.


Stavite na hlađenje nekoliko sati ili najbolje preko noći.