Čokoladni keksi

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni keksi

>> prilagođeno dijabetičarima


Uživajte u ukusnim čokoladnim keksima s niskim udjelom ugljikohidrata napravljenim od eritrita i zobenog brašna. Keksi su bez glutena i bez dodanog šećera i gotovi su u samo 30 minuta.

Sastojci

Broj porcija
6
70 gmaslaca
250 gtamne čokolade
malo soli
2jaja
120 geritrita u prahu
60 gzobenog brašna
1 paketićpraška za pecivo

Priprema

1Otopite čokoladu i maslac

Otopite čokoladu zajedno sa maslacem.


2Izmiksajte jaja i eritrit

Dok se čokolada topi, jaja izmiksajte zajedno sa eritritom.


Kada se smjesa udvostruči, postane pjenasta i svjetlija pa u nju dodajte otopljeni maslac i čokoladu.


3Dodajte suhe sastojke

Zatim u smjesu dodajte suhe sastojke i sve skupa sjedinite.


4Oblikujte kekse

Pomoću žlice formirajte male hrpice i slažite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.


5Ispecite u pećnici

Pecite 10 min u prethodno zagrijanoj pećnici na 180˚ C.


Hlađenjem će se keksi još malo stisnuti.