Obični kakao-keksi

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
12min
Ukupno vrijemeUkupno
32min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Obični kakao-keksi by Shutterstock Shutterstock

Jednostavni čokoladni keksi koje zaista nije teško pripremiti, a svidjet će se svima koji ih probaju.

Sastojci

Broj porcija
30
60 gkakaa u prahu
200 gšećera
60 gmaslaca
2jaja
1 žličicaarome vanilije
¼ žličicesoli
1 žličicapraška za pecivo
120 gglatkog brašna

Priprema

1Sjedinite sastojke

U posudu za mikser ubacite kakao, šećer i maslac. Sastojke izmiješajte na srednjoj brzini. Smanjite brzinu pa dodajte jaja, jedno po jedno, i miksajte dok se sve ne poveže.


Dodajte aromu vanilije, sol i prašak za pecivo. Nastavite miksati dok se svi sastojci ne sjedine.


Dodajte glatko brašno i miksajte samo dok se sve ne sjedini. Pazite da ne miksate predugo.


2Ohladite smjesu

Prekrijte posudu plastičnom folijom i stavite je u hladnjak na 4 sata kako bi se tijesto ohladilo i stisnulo.


3Pripremite lim za pečenje

Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite lim za pečenje tako da ga obložite papirom za pečenje.


4Oblikujte kekse

Iz ohlađenog tijesta oblikujte kuglice promjera otprilike 2,5 cm. Redajte ih na pripremljeni lim za pečenje ostavljajući otprilike 4 cm razmaka između njih.


5Ispecite u pećnici

Pecite kekse 10 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.


6Ohladite kekse

Nakon pečenja, ostavite kekse minutu u vrućem limu prije nego što ih pažljivo premjestite na rešetku da se potpuno ohlade.


Ponovite postupak s preostalim tijestom i uživajte u ovim ukusnim keksima!

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.