U posudu za mikser ubacite kakao, šećer i maslac. Sastojke izmiješajte na srednjoj brzini. Smanjite brzinu pa dodajte jaja, jedno po jedno, i miksajte dok se sve ne poveže.
Dodajte aromu vanilije, sol i prašak za pecivo. Nastavite miksati dok se svi sastojci ne sjedine.
Dodajte glatko brašno i miksajte samo dok se sve ne sjedini. Pazite da ne miksate predugo.
Prekrijte posudu plastičnom folijom i stavite je u hladnjak na 4 sata kako bi se tijesto ohladilo i stisnulo.
Zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite lim za pečenje tako da ga obložite papirom za pečenje.
Iz ohlađenog tijesta oblikujte kuglice promjera otprilike 2,5 cm. Redajte ih na pripremljeni lim za pečenje ostavljajući otprilike 4 cm razmaka između njih.
Pecite kekse 10 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.
Nakon pečenja, ostavite kekse minutu u vrućem limu prije nego što ih pažljivo premjestite na rešetku da se potpuno ohlade.
Ponovite postupak s preostalim tijestom i uživajte u ovim ukusnim keksima!