Pomiješajte jaja i šećer, vaniliju, koricu limuna i naranče, te izmiješajte do pjenaste teksture. Umiješajte ulje, aromu kruškovca, rum i maslac sobne temperature.
Radnu površinu posipajte brašnom i u sredinu napravite rupicu u koju ćete staviti amonijak. Po rubovima posipajte prašak za pecivo. Zagrijte mlijeko, pa ga polijte po amonijaku. Pomiješajte i počnite lijevati smjesu s jajima i mijesiti. Zamijesite tijesto i ostavite ga da odmara 2 sata na sobnoj temperaturi.
Krenite s oblikovanjem cukerančića u njihov karakterističan "razgranati" oblik. Razvaljajte tijesto na valjčiće, pa ih režite na duljinu 20-ak centimetara i zarežite "grančice". Cukerančiće savijte u polumjesec i pecite nekoliko minuta u zagrijanoj pećnici, dok ne porumene.
Cukerančiće savijte u polumjesec i pecite osam do deset minuta u pećnici zagrijanoj na temperaturi od 180 do 200 stupnjeva Celzija, odnosno dok ne porumene.
Pomiješajte malvaziju, rum, kruškovac i vaniliju. Kad su se cukerančići ohladili, umačite ih u ovu mješavinu, pa posipajte šećerom. Ostavite ih da se osuše.