U posudi srednje veličine miksajte bjelanjke te im postepeno dodajte šećer u prahu i limunov sok.
Kad je smjesa izmiksana i dovoljno čvrsta odvojite polovicu u drugu posudu.
U jednu polovicu smjese,drvenom kuhačom, umiješajte orahe. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Tijesto umijesite rukama. Lagano pobrašnite radnu površinu i na njoj razvaljajte tijesto. Po tijestu ravnomjerno rasporedite polovicu tučenih bjelanjaka koju ste odvojili.
Pripremite si čašu vode i nož. Nož namočite u vodu, lagano ga prebrišite papirom i režite tijesto na prutiće. Možete koristiti i razne kalupe za keksić, te pomoću njih oblikovati tijesto po želji.
Keksiće slažite na lim za pečenje, prethodno obložena papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 100 stupnjeva.
Kekse stavite u pećnicu i sušite ih otprilike sat vremena. Izvadite iz pećnice, ohladite i poslužite. Čuvajte ih u zatvorenim posudama.