Mlijeko stavite u lončić na laganu vatru i pustite neka se zagrije. Vrelim mlijekom prelijte mljevene orahe.
Mljevenim orasima dodajte šećer u prahu, maslac, mljevene kekse i kakao. Rukama umijesite tijesto te ga omotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata.
Jaja i šećer kuhajte na pari. Miksajte mikserom dok smjesa ne postane prozračna i gusta, otprilike 10 minuta. Maknite s vatre i dodajte narezanu čokoladu za kuhanje. Miješajte dok se čokolada ne rastopi i dok ne dobijete jednoličnu smjesu. U prohlađenu smjesu dodajte i maslac pa još kratko miksajte. Pripremljenu kremu prebacite u slastičarsku vrećicu kako bi mogli lakše puniti košnice.
Drveni kalup za košnice natopite sa žlicom ulja. Kalup lagano obložite i šećerom.
Tijesto podijelite na kuglice, veličine golf loptice. Kuglicu tijesta stavite u kalup te ga lagano prstom pritisnite uz kalup, a u sredini prstom napravite rupu. Sredinu košnice ispunite kremom, a dno zatvorite hostijom ili oblatnom.
Okrenite kalup i lagano ga protresite kako bi košnica ispala van. Ponavljajte postupak dok ne potrošite tijesto.
Košnice servirajte na pladanj i poslužite. Čuvajte ih u hladnjaku.