U velikoj zdjeli mikserom pjenasto umutite maslac, krem sir, šećer i sol dok smjesa ne postane svijetla i prozračna, otprilike 2 minute
Smanjite brzinu miksera pa dodajte jaje i ekstrakt vanilije. Na kraju, dodajte brašno i prašak za pecivo te miksajte na najnižoj brzini tek toliko da se sastojci sjedine, oko 30 sekundi.
Pokrijte zdjelu i ohladite tijesto u hladnjaku najmanje sat vremena.
Dvadesetak minuta prije pečenja, zagrijte pećnicu na 190°C i obložite dva lima za pečenje papirom za pečenje.
U maloj zdjeli pomiješajte šećer i cimet za posip.
Ohlađeno tijesto podijelite na 24 jednaka dijela (otprilike 1 i pol žlica po keksu). Svaki dio oblikujte u kuglicu među dlanovima.
Kuglice jednu po jednu uvaljajte u mješavinu cimeta i šećera dok se potpuno ne oblože.
Posložite kuglice na pripremljene limove za pečenje, ostavljajući oko 5 cm razmaka između svake. Pecite 6 minuta, zatim zarotirajte limove i pecite još 5 do 7 minuta, odnosno dok keksi ne izgledaju suho, a rubovi im ne poprime lagano zlatnosmeđu boju.
Ostavite kekse da se hlade na limu za pečenje 5 minuta, a zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.