Keksi s krem sirom i cimetom

Vrijeme pripremePriprema
7min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
13min
Ukupno vrijemeUkupno
20min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Keksi s krem sirom i cimetom by Shutterstock Shutterstock

Ovi keksi s krem sirom, cimetom i šećerom pripremaju se u jednoj zdjeli, a poseban korak valjanja u šećer s cimetom pretvara ih iz obične slastice u pravu poslasticu.

Sastojci

Broj porcija
24

Keksi

120 gmaslaca
120 gkrem sira
200 gšećera
1 prstohvatsoli
1jaje
2 žličiceekstrakta vanilije
210 gglatkog brašna
½ žličicepraška za pecivo

Posip

3 žlicešećera
2 žličicecimeta

Priprema

1 Napravite kekse

U velikoj zdjeli mikserom pjenasto umutite maslac, krem sir, šećer i sol dok smjesa ne postane svijetla i prozračna, otprilike 2 minute


Smanjite brzinu miksera pa dodajte jaje i ekstrakt vanilije. Na kraju, dodajte brašno i prašak za pecivo te miksajte na najnižoj brzini tek toliko da se sastojci sjedine, oko 30 sekundi.


2 Ohladite smjesu

Pokrijte zdjelu i ohladite tijesto u hladnjaku najmanje sat vremena.


3 Zagrijte pećnicu

Dvadesetak minuta prije pečenja, zagrijte pećnicu na 190°C i obložite dva lima za pečenje papirom za pečenje.


4 Napravite posip

U maloj zdjeli pomiješajte šećer i cimet za posip.


5 Formirajte kekse

Ohlađeno tijesto podijelite na 24 jednaka dijela (otprilike 1 i pol žlica po keksu). Svaki dio oblikujte u kuglicu među dlanovima.


6 Uvaljajte u posip

Kuglice jednu po jednu uvaljajte u mješavinu cimeta i šećera dok se potpuno ne oblože.


7 Složite na lim

Posložite kuglice na pripremljene limove za pečenje, ostavljajući oko 5 cm razmaka između svake. Pecite 6 minuta, zatim zarotirajte limove i pecite još 5 do 7 minuta, odnosno dok keksi ne izgledaju suho, a rubovi im ne poprime lagano zlatnosmeđu boju.


8 Ohladite

Ostavite kekse da se hlade na limu za pečenje 5 minuta, a zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.