Njoki od svježeg sira i pirovog brašna

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
4min
Ukupno vrijemeUkupno
34min
KompliciranostTežina
Cijena
Njoki od svježeg sira i pirovog brašna

Bez krumpira.

Sastojci

Broj porcija
4
2jaja
400 gsvježeg (posnog) sira
200 gintegralnog pirovog brašna
200 gcrnog pšeničnog brašna
1 prstohvatsoli

Priprema

1 Napravite tijesto

Sir i jaja izmiješajte pjenjačom, posolite.


Dodajte pirovo brašno i pola crnog pšeničnog, miješajte drvenom kuhačom i uz ostatak brašna rukama zamijesite tijesto za njoke.


2 Oblikujte

Odmah režite na manje komade, rolajte u valjke debljine prsta i režite njoke dužine 2 do 3 cm.


Možete ih dodatno jednog po jednog oblikovati na ribežu.


3 Kuhajte

Kuhajte u puno posoljene vode oko 4 minute, vidjet ćete kad isplivaju na površinu.


Najbolje da jednog izvadite pa probate kakav je iznutra.


Kuhane odmah ocijedite pa ubacite u umak.