Domaće špecle

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Domaće špecle by Shutterstock Shutterstock

Špecle su tjestenina vrlo slična njokima, ali puno manja. Rade se od brašna, jaja i vode i vrlo su jednostavne za pripremu.

Sastojci

Broj porcija
5
500 goštrog brašna
5jaja
250 mlvode
1 žličicasoli

Priprema

1Pripremite tijesto

Umutite jaja sa soli i polovicom vode. Potom polako dodajte brašno i miješajte te dodajte vode po potrebi.


Ako nemate posebnu spravicu za izradu špecli možete ih napraviti i kroz cijedilo sa širokim rupama. Pomoći vam može i preša za krumpir, a u tom slučaju tijesto mora biti malo gušće.


2Skuhajte špecle

U dosta posoljene vode kuhajte špecle dok ne isplivaju na površinu, za to će vam biti potrebno svega par minuta. Ocijedite ih i poslužite uz mesne umake, možete ih staviti i u variva i paprikaše.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.