Ljuta buča

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Ljuta buča

Jesen je u našoj kući u znaku bundeve. Spremamo je na razne načine, a najnoviji favorit su njoki. Ovo jelo se može poslužiti kao samostalno glavno jelo, ali bi se također moglo poslužiti kao prilog uz neko mesno jelo, na primjer pečenu piletinu.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gmesa bundeve
400 gbrašna
1jaje
100 gšpeka
2 režnjačešnjaka
50 gGrana Padana
0,5 grančicesvježeg ružmarin
ljuta papričica

Priprema

1Pecite bundevu

Prepolovite bundevu ili je, ako je veća, podijelite na više dijelova.


Izvadite koštice, stavite bundevu u pećnicu i pecite dok ne omekša, otprilike 20 minuta.


2Pripremite smjesu za njoke

Ogulite pečenu bundevu i usitnite je štapnim mikserom.


Dodajte sol, jaje i brašno.


Umijesite smjesu.


3Oblikujte i kuhajte njoke

Oblikujte njoke i spuštajte ih u vrelu vodu. Kuhajte dok njoki ne isplivaju na površinu.


4Dovršite u tavi

Na malo maslaca prepržite špek.


Dodajte ružmarin (po želji, otprilike pola male grančice), češnjak i sitno sjeckanu papričicu. Promiješajte.


U tavu dodajte kuhane njoke i kratko ih pirjajte, otprilike desetak sekundi pa ugasite vatru.


5Poslužite

Naribajte sir grana padano preko njoka dok su još u tavi. Pokrijte i ostavite da odstoji 10 minuta kako bi se sastojci dobro proželi.


Uživajte u ovom ukusnom jesenskom jelu.