Ljuta buča

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
Ljuta buča
Jesen je u nasoj kući u znaku bundeve. Spremamo je na razne načine, a zadnji favorit su njoki

Sastojci

Broj porcija
4
5oo g mesa bundeve
400 g brasna
1 jaje
100 g špeka
2 režnja češnjaka
50 g grana padana
ružmarin
ljuta papričica

Priprema

Buču prepoloviti ili ako je veća podijeliti je na vise dijelova. Izvaditi koštice pa je ubaciti u pećnicu dok ne omekani (20 ak min)
Ispečenu oguliti i usitniti štapnim mikserom.
Dodati sol, jaje i brašno.
Umijesiti i raditi njoke koje putam spuštamo u vrelu vodu i kuhamo dok ne isplivaju.
Na malo maslaca prepržiti špek kratko, ubaciti ružmarina po želji (cca pola male grančice), češnjak i sitno sjeckanu papričicu.
Promiješati pa dodati njoke i izvrtiti ih na zavi desetak sekundi.
Naribati sir i poklopiti 10 min da se sastojci prožmu.
nina32