Kremasta pikantna piletina Toskana

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Kremasta pikantna piletina Toskana

Pečena piletina poslužena s tjesteninom i kremastim umakom, uz dodatak svježeg baby špinata, sušenih rajčica iz maslinovog ulja i malo pikantnih začina.

Sastojci

Broj porcija
4

Piletina

500 gpiletine
1 žličicaslatke mljevene paprike
½ žličicečilija
1 žličicačešnjaka u granulama
½ žličicepapra
2 žliceulja od sušenih rajčica

Umak

250 gtjestenine
1 glavicaluka, manjeg
4 češnjačešnjaka
1crvena paprika, mala
250 mlvrhnja za kuhanje
130 mlvode u kojoj se kuhala tjestenina
1 žličicaslatke mljevene paprike
1 žličicatalijanske mješavine suhog začinskog bilja
sol i papar
8 žlicasušenih rajčica iz ulja
40 gribanog sira
3 šakebaby špinata

Priprema

1Marinirajte piletinu

Od navedenih sastojaka pripremite marinadu.


Obilno premažite piletinu marinadom i ostavite da odstoji kako bi upila arome.


2Ispecite piletinu

Zagrijte ulje u tavi i ispecite piletinu. Kada je piletina gotova, izvadite je i stavite na stranu.


3Pirjajte povrće

Na isto ulje, dodajte luk, češnjak i papriku. Pirjajte dok povrće ne postane mekano.


4Skuhajte tjesteninu

Dok se povrće pirja, skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.


5Pripremite umak

U pirjano povrće dodajte vrhnje za kuhanje, malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, ribani sir i začine.


Dobro promiješajte i ostavite da proključa.


6Dodajte špinat i tjesteninu

Nakon što umak proključa, dodajte špinat i ostavite da povene.


Zatim dodajte kuhanu tjesteninu u umak i sve dobro povežite.


7Poslužite

Za posluživanje, stavite tjesteninu na tanjure, piletinu narežite na trakice i stavite preko tjestenine.


Po želji, možete poslužiti sa dodatnim parmezanom ili svježim biljem. Uživajte u obroku!