Od navedenih sastojaka pripremite marinadu.
Obilno premažite piletinu marinadom i ostavite da odstoji kako bi upila arome.
Zagrijte ulje u tavi i ispecite piletinu. Kada je piletina gotova, izvadite je i stavite na stranu.
Na isto ulje, dodajte luk, češnjak i papriku. Pirjajte dok povrće ne postane mekano.
Dok se povrće pirja, skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
U pirjano povrće dodajte vrhnje za kuhanje, malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, ribani sir i začine.
Dobro promiješajte i ostavite da proključa.
Nakon što umak proključa, dodajte špinat i ostavite da povene.
Zatim dodajte kuhanu tjesteninu u umak i sve dobro povežite.
Za posluživanje, stavite tjesteninu na tanjure, piletinu narežite na trakice i stavite preko tjestenine.
Po želji, možete poslužiti sa dodatnim parmezanom ili svježim biljem. Uživajte u obroku!