Zagrijte malo ulja u loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte mrkvu, luk, celer i češnjak. Pržite dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodajte govedinu.
Razlomite meso drvenom kuhačom i nastavite pržiti dok ne poprimi smeđu boju. Začinite s prstohvatom soli i papra i nastavite pržiti dok se potpuno ne skuha.
Dodajte pastu od rajčice i pržite par minuta, a zatim ulijte vino. Pustite da se krčka i upije u govedinu oko 5 minuta. Nakon toga ulijte pasatu od rajčice, goveđi temeljac i Worcestershire umak.
Dodajte bosiljak, peršin, čili pahuljice, šećer, sol i papar, a zatim dobro promiješajte.
Smanjite vatru na lagano kuhanje i poklopite. Ostavite da krčka barem 1 sat i 30 minuta uz povremeno miješanje. Tako će se okusi razviti, a govedina omekšati.
Nakon toga uklonite poklopac i pustite da krčka dok se umak ne zgusne. Skinite s vatre, umiješajte 20g parmezana, provjerite je li začinjeno, a zatim stavite na stranu.
U međuvremenu, ubacite špagete u posoljenu kipuću vodu i kuhajte dok ne postanu al dente. Vrlo je važno da špagete ne skuhate u potpunosti, trebaju biti još malo tvrde ili će nakon pečenja ispasti pre mekane.
Po potrebi ocijedite, a zatim vratite u isti lonac. Umiješajte dvije kutlače (grabilice) mesnog umaka.
U veliku posudu za pečenje dodajte polovicu špageta, zatim polovicu ostatka umaka od mesa, a zatim polovicu mozzarelle.
Na vrh mozzarelle stavite drugu polovicu umaka od špageta i mesa. Završite sa slojem ricotte, ostatkom mozzarelle i ostatkom parmezana.
Stavite u pećnicu na 200°C 30 minuta ili dok ne postanu zlatne boje odozgo. Ostavite da se odmori nekoliko minuta, narežite na kriške i poslužite!
(po porciji)