Domaći mlinci

Vrijeme pripremePriprema
1h 20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 35min
KompliciranostTežina
Cijena
Domaći mlinci
Domaći mlinci
Domaći mlinci
Domaći mlinci
Domaći mlinci

Kakav bi bio klasični nedjeljni ručak, uz finu domaću puretinu, piletinu ili nekakav fini komad pečenog mesa bez domaćih mlinaca?! Jednostavni za napraviti, a zasitni i izuzetno fini. Kada ih jednom napravite i vidite kako su fini i jednostavni za prirpemu, radit ćete ih češće.

Sastojci

Broj porcija
10
1 kgglatkog brašna
500 mltople vode
1 žlicasoli
1jaje

Priprema

1Umijesite tijesto

Od navedenih sastojaka umijesite tijesto pa ostavite da odmori oko 30 minuta.


2Oblikujte mlince

Režite tijesto na manje komadiće pa ih tanko razvaljajte.


3Pecite u pećnici

Pecite ih u pećnici na 270 stupnjeva oko 4-6 minuta s jedne strane, zatim ih okrenite pa s druge strane pecite oko 2-3 minute.


4Kuhajte mlince

Zakuhajte posoljenu vodu u velikom loncu.


U kipuću vodu izlomite mlince. Kuhajte oko 3 minute uz povremeno miješanje.


Kada omekšaju ih ocijedite.


5Poslužite

Gotove mlince poslužite uz meso i salatu po želji. Svakako ih dobro pomiješajte sa saftom od pečenja.


Dobar tek!