Domaći njoki od bundeve

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Domaći njoki od bundeve by Shutterstock Shutterstock

Bez obzira na koji način pripremali bundevu, njezin slatkasti okus će vas osvojiti. Ovaj put vam donosimo recept za izradu domaćih njoka od bundeve. Kuhane njoke po želji zapecite, a poslužiti ih možete s umakom od gljiva ili rajčica. 


Sastojci

Broj porcija
4

Pire od bundeve

1 komad(oko 500 g) hokaido bundeve
malo soli
malo maslinovog ulja

Njoki od bundeve

350 gpirea od hokaido bundeve
200 goštrog brašna
1jaje

Priprema

Pire od bundeve

1 Pripremite bundevu

Bundevu prerežite na pola, pomoću žlice uklonite koštice i mekanu sredinu. Zajedno s korom narežite na kriške, prebacite na lim za pečenje, prelijte s malo maslinovog ulja i posolite. 


2 Pecite

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Narezanu bundevu ubacite u pećnicu na 20 minuta ili dok ne omekša. 


3 Ogulite koru

Pričekajte kratko da se ohladi, zatim ogulite koru i pomoću vilice ili štapnog miksera usitnite do kremaste teksture. 


Njoki od bundeve

4 Umijesite tijesto

U veću posudu prebacite dobiveni pire, dodajte jaje i postepeno dodajte brašno. Rukama umijesite mekano tijesto. Ako primijetite da se tijesto lijepi dodajte još malo brašna. 


5 Oblikujte

Tijesto narežite na kriške, a svaku krišku razvaljajte u oblik valjka debljine 2 cm. Pomoću noža tijesto režite na veličinu njoka po želji.


6 Kuhajte

Posolite i zakuhajte veću količinu vode te u nju ubacite njoke. Kuhajte dok ne isplivaju na površinu. 


7 Ocijedite

Kuhane njoke kratko isperite pod hladnom vodom i dobro ocijedite. Servirajte s umakom po želji. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.