Očistite i sitno nasjeckajte crveni luk. Mrkvu ogulite i nasjeckajte na kolutiće. Dimljeni tofu narežite na kockice cca 1x1cm. Slanutak ocijedite i lagano isperite pod vodom.
U dubljoj tavi na maslinovom ulju popržite luk, dodajte mrkvu i pirjajte 5 minuta, uz povremeno miješanje. Posolite i popaprite. Dodajte sušeni origano po ukusu.
Kad mrkva omekša, dodajte smrznuti grašak pa pirjajte još 5 minuta. Dodajte slanutak i dimljeni tofu pa dobro promiješajte.
Prelijte veganskim bolognese umakom, promiješajte i pirjajte 5-10 minuta (ili kraće, ovisno o željenoj konzistenciji povrća).
Po potrebi dosolite. Prije serviranja posipajte nasjeckanim svježim peršinom. Poslužite s al dente skuhanim fusilima od slanutka. Po želji posipajte veganskim parmezanom.