Špageti u zelenom umaku

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Špageti u zelenom umaku by Shutterstock Shutterstock
Špageti u zelenom umaku, u kojem dominiraju burrata sir i bosiljak, idealna su kombinacija za drugačiji ručak. Kremasti umak brzo se priprema, a cijelo jelo bit će gotovo za samo pola sata.

Sastojci

Broj porcija
4
300 gšpageta
250 gburrata sira
30 glistova bosiljka
4 žlicemaslinovog ulja
2 češnjačešnjaka
1 žlicaparmezana
Sol po ukusu
Papar po ukusu
Biljno ulje (za prženje)

Priprema

1Popržite patlidžane

Patlidžane ogulite, očistite, narežite na ploške, a zatim na tanke i dugačke trakice. Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri te ubacite narezane patlidžane. Kratko ih popržite u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih i stavite na papir za pečenje kako bi se upio višak masnoće. 


2Napravite umak

U posudu stavite sir, bosiljak, 2 žlice maslinovog ulja, češnjak te začinite sa soli i paprom. Pomoću štapnog miksera izmiksajte sastojke kako bi dobili glatki i gusti umak.


3Skuhajte špagete

U zakuhalu vodu stavite špagete te kuhajte prema uputama na pakiranju, a prije nego što ju ocijedite, sačuvajte otprilike 250 ml vode u kojoj se tjestenina kuhala. 


4Sjedinite sastojke

U veću tavu na srednje jaku vatru stavite preostale 2 žlice maslinovog ulja te dodajte kuhane špagete. Umiješajte umak od sira i po potrebi dodajte vode od tjestenine da malo razrijedite umak. Umiješajte patlidžane i parmezan. Sve dobro promiješajte i sklonite s vatre. 


5Poslužite

Poslužite s još malo parmezana po želji. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.