Bolognese od zelene leće

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Bolognese od zelene leće by Shutterstock Shutterstock

Bolognese umak od zelene leće koji može ići uz bilo koju tjesteninu.

Sastojci

Broj porcija
2
2 žlicemaslinovog ulja
1crveni luk
2mrkve
2 režnjačešnjaka
200 mlcrnog vina
200 gzelene leće
400 mlpasirane rajčice
1 žlicakoncentrata rajčice
50 goraha
1 žlicaaceto balsamica
½ žličicesušenog bosiljka
sol, papar

Priprema

1 Narežite povrće i tostirajte orahe

Luk i mrkvu narežite na sitne kockice, a češnjak protisnite ili nasjeckajte jako sitno.


Orahe kratko tostirajte na suhoj tavi (ne treba vam još jedna, napavite u ovoj u kojoj ćete kuhati umak, prije nego što dinstate povrće na maslinovom ulju). Tostirane orahe nasjeckajte.


2 Dinstajte

Na zagrijanom maslinovom ulju na srednje jakoj vatri dinstajte povrće dok ne omekša.


3 Dodajte vino

Podlijte vinom i pustite da alkohol ispari.


4 I ostale sastojke

Sad možete dodati zelenu leću, pasiranu rajčicu, koncentrat rajčice, sjeckane orahe, aceto balsamico i sušeni bosiljak. Posolite i popaprite.


5 Kuhajte

Poklopite i svako malo promiješajte, a dolijte vode ako je potrebno. Nemojte previše odjednom, bolje malo po malo.


Kad je leća mekana, nakon otprilike 35 minuta, umak je gotov.


6 Poslužite

Umak poslužite uz kuhanu tjesteninu po izboru.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.