Ako se odlučite sami peći paprike, trebali biste započeti s tim prije pripreme ostatka jela. Pecite ih cijele u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, ili u tavi na jakoj vatri.
Paprike je potrebno okretati tako da se sa svih strana pojave mjehurići crne ili tamno smeđe boje.
Kada su pečene, odnosno na prvi pogled zagorene, potrebno ih je prebaciti u bilo kakvu zdjelu s poklopcem ili vrećicu i držati zatvorene dok se ne ohlade (ovaj korak pripreme omogućit će lakše skidanje kožice).
Ohlađenim pečenim paprikama odstranite kožicu, peteljku i sjemenke.
U velikom loncu zakuhajte vodu i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Tjesteninu ocijedite i sačuvajte oko 60 ml tekućine u kojoj se kuhala.
Isperite tjesteninu hladnom vodom i stavite sa strane.
Stavite žlicu maslinovog ulja u veliku tavu na srednje jakoj vatri i pirjajte češnjak 2 minute uz stalno miješanje.
Dodajte tikvicu, rajčice, malo soli i papra i nastavite pirjati 4-5 minuta. Često miješajte, dok tikvica i rajčice ne počnu omekšavati.
Dodajte pečene paprike, origano i tjesteninu te maslinovo ulje i nastavite kuhati 2 minute uz često miješanje.
Dodajte mozzarellu, špinat i limunovu koricu, dobro promiješajte i pustite da se sir otopi, a špinat uvene.
Kušajte jelo te prema potrebi dodajte soli i papra.
Ukrasite sjeckanim bosiljkom i poslužite.