Kozice sa širokim rezancima u umaku od rajčice

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Kozice sa širokim rezancima u umaku od rajčice by Shutterstock Shutterstock

Brzo i jednostavno riblje jelo u kojemu će uživati cijela obitelj.

Sastojci

Broj porcija
2
200 gširokih rezanaca
250 gblanširanih kozica
2 žlicemaslinovog ulja
2 češnjačešnjaka
sol i papar
malo suhog origana, svježeg peršina ili ljute papričice

Priprema

1 Kuhajte tjesteninu

Stavite lonac s posoljenom vodom na vatru i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.


2 Pirjajte češnjak i prepržite kozice

Dok se kuha, u većoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte sitno sjeckani češnjak. Pirjajte ga kratko, samo dok zamiriše, pazeći da ne potamni.

Dodajte blanširane kozice i kratko ih prepržite, oko 2 minute, samo da se ugriju i upiju aromu češnjaka.


3 Napravite umak

Ulijte pasiranu rajčicu, dodajte sol, papar i po želji malo suhog origana ili ljute papričice. Kuhajte umak na srednje jakoj vatri 5-7 minuta, dok se lagano ne zgusne.


4 Sjedinite

Kad je tjestenina gotova, ocijedite je (ostavite malo škrobne vode sa strane ako želite razrijediti umak), pa je ubacite direktno u umak. Dobro promiješajte da se rezanci oblože umakom i kozicama.

Po želji pospite sjeckanim svježim peršinom i poslužite odmah, dok je toplo.