Zapečena tjestenina

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Zapečena tjestenina by Stela Erdeg Stela Erdeg
Zapečena tjestenina by Stela Erdeg Stela Erdeg

Zapečena tjestenina po receptu Stele Erdeg iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
4
500 gšupljikave tjestenine
1 lmlijeka
540 mlkiselog vrhnja
4jaja
1prašak za pecivo
šunka ili slanina
180 mljogurta
sol

Priprema

1Umutite sastojke za preljev

Mlijeko, vrhnje, jogurt, jaja, prašak za pecivo i sol dobro izmiješajte.


2Pripremite tjesteninu

Sirovu tjesteninu stavite u dublju posudu za pečenje koju ste prethodno namazali maslacem.


3Dodajte šunku ili slaninu

Sirovoj tjestenini dodajte nasjeckanu kuhanu šunku ili slaninu, promiješajte.


4Zalijte preljevom

Tjesteninu prelijte prethodnom pripremljenim preljevom. Po preljevu pokapajte malo ulja.


5Stavite peći

Pripremljenu tjesteninu stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 40 minuta.