Stavite maslinovo ulje u veliku tavu i zagrijte na jakoj vatri. Dodajte luk, češnjak, kumin, timijan, inćune, koricu limuna, sol i svježe mljeveni papar. Pržite 3-4 minute, često miješajući, dok sve skupa ne omekša i ne dobije boju.
Smanjite vatru na srednje jaku, zatim dodajte slanutak i šećer i pržite 8 minuta uz povremeno miješanje, dok slanutak ne počne tamniti i postajati hrskav.
Dodajte pileći temeljac i limunov sok te pirjajte 6 minuta dok se umak malo ne reducira.
Maknite s vatre i ostavite sa strane. Umak možete napraviti i unaprijed, ako želite, pa ga zagrijati prije posluživanja.
Zakuhajte veliki lonac s posoljenom vodom. Dodajte tjesteninu i kuhajte 8 minuta, ili prema uputama na pakiranju, tako da dobijete al dente tjesteninu. Ocijedite i ostavite sa strane.
U slanutak umiješajte špinat i peršin. Zaostala toplina umaka trebala bi skuhati špinat, ali ako ne uvene, sve skupa samo lagano zagrijte na štednjaku.
Skuhanu tjesteninu dodajte u tavu sa slanutkom i promiješajte tako da se sve dobro sjedini.
Podijelite u zdjelice i za'atarom posipajte po vrhu. Završite s par kapi maslinovog ulja i poslužite.