Pljukanci sa sirom i pancetom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Pljukanci sa sirom i pancetom by Shutterstock Shutterstock

Jednostavno, domaće jelo i odličan izbor za brz ručak ili večeru.

Sastojci

Broj porcija
2
300 gsvježih pljukanaca
150 gsvježeg kravljeg sira u salamuri
100 gpancete
Sol i papar

Priprema

1 Skuhajte pljukance

Stavite lonac s posoljenom vodom na vatru i skuhajte pljukance prema uputama.


2 Prepržite pancetu

U međuvremenu narežite pancetu na tanke trakice i prepržite je u tavi dok ne postane hrskava. Izvadite je na papirnati ubrus. U istu tavu dodajte malo vode od kuhanja tjestenine.


3 Napravite umak i sjedinite

Ocijedite pljukance i prebacite ih u tavu. Dodajte svježi sir i po potrebi još malo vode da dobijete kremasti umak. Dobro promiješajte i vratite pancetu u tavu. Poslužite toplo, po želji uz svježe mljeveni papar ili malo vrhnja.