Napuljska tjestenina s krumpirom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Napuljska tjestenina s krumpirom by Shutterstock Shutterstock

Jedna od najbogatijih i najukusnijih verzija tjestenine s krumpirom na napuljski način uključuje dodavanje dimljene provole ili mozzarelle.

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

700 gkrumpira
120 gmrkve
120 gcelera
120 gluka
120 gpancete
1 češanjčešnjaka
10cherry rajčica ili malo pasirane rajčice
1,4 lvode
240 gkratke tjestenine
120 gprovola sira (ili mozzarelle)
40 gribanog sira
maslinovo ulje
sol
papar
ružmarin

Priprema

1Dinstajte korjenasto povrće i pancetu

Luk, celer, mrkvu i češnjak sitno nasjeckajte za pripremu talijanskog soffritta. U visoki lonac stavite nekoliko žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja, dodajte luk, celer, mrkvu, češnjak i pancetu. Dinstajte na laganoj vatri najmanje 10 minuta uz stalno miješanje.


2Dodajte krumpir

Krumpir narežite na sitne komade i dodajte povrću i panceti u lonac, zajedno s rajčicama i malo soli i papra. Sve promiješajte, pokrijte poklopcem i kuhajte 20 minuta na laganoj vatri. Pazite da ne zagori jer se kuha bez vode, krumpir će se zalijepiti za lonac ali ne smije zagorjeti i zato ga treba često miješati.


3Dodajte vodu

Dodajte vodu i pustite da kuha poklopljeno još 20 do 25 minuta na srednjoj vatri, uvijek miješajući da ništa ne zagori. Vode slobodno dodajte prema potrebi.


4Skuhajte tjesteninu

U čistom loncu zakuhajte vodu, posolite i ubacite tjesteninu. Ostavite da se kuha onoliko vremena koliko je navedeno na pakiranju. Skuhanu tjesteninu procjedite.


5Dodajte tjesteninu i sir

Kada je tjestenina gotova, maknite krumpir s vatre, dodajte mu sireve i tjesteninu te sve dobro promiješajte kako bi se sjedinilo.


Poslužite i uživajte s malo papra i parmezana na vrhu!


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.