6 ocjena

Pad Thai

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Pad Thai by Shutterstock Shutterstock

Pad Thai je popularno jelo tajlandske kuhinje koje se sastoji od stir-fry rižinih rezanaca sa širokim izborom sastojaka. Obično uključuje proteine poput piletine, kozica ili tofu-a, uz dodatak jaja, svježih klica graha, kikirikija i svježih začina. Umak za Pad Thai se obično sastoji od tamarinda, ribljeg umaka, češnjaka, crvenog čilija i šećera. Jelo se obično poslužuje s kriškom limete i svježe nasjeckanim kikirikijem. Pad Thai je poznat po svojoj uravnoteženoj kombinaciji slatkih, kiselih, slanih i ljutih okusa.

Sastojci

Broj porcija
2

Rezanci

130 grižinih rezanaca

Umak

1 žlica + 1½ žličicetamarind paste
3 žlicesmeđeg šećera
2 žliceribljeg umaka
1 žlica + 1½ žličiceoyster umaka

Stir fry

2 žliceulja
0,5 glavice luka, sitno nasjeckanog
2 režnjačešnjaka, sitno nasjeckana
150 gpilećih prsa, narezanih na trakice
2jaja, lagano razmućena
50 gsvježih klica graha
100 gčvrstog tofua, narezanog na štapiće duljine 3 cm
15 gkineskog ili običnog vlasca, narezanog na komadiće duljine 3 cm
30 gkikirikija, sitno nasjeckanog

Za posluživanje

kriške limete
mljevene čili papričice
dodatne svježe klice

Priprema

1Pripremite rezance

Stavite rezance u veliku zdjelu i prelijte ih s puno kipuće vode. Namočite 5 minuta, zatim ocijedite u i brzo isperite hladnom vodom. Ne ostavljajte ih u vodi više od 5 – 10 minuta.


2Pripremite umak

Pomiješajte sve sastojke za umak u maloj zdjeli.


3Popržite češnjak i luk

Zagrijte ulje u velikoj neprijanjajućoj tavi na visokoj temperaturi.


Dodajte češnjak i luk, pržite 30 sekundi.


4Dodajte piletinu

Dodajte piletinu narezanu na trakice i pržite oko 1.5 minutu, dok nije skoro potpuno pečena.


5Pripremite jaja

Pomaknite piletinu na jednu stranu tave, a s druge strane ulijte lagano razmućena jaja.


Razmutite pomoću drvene kuhače. Dodajte još malo ulja ako je tava presuha, zatim pomiješajte s piletinom.


6Dodajte ostale sastojke

Dodajte svježe klice, tofu, rezance, a zatim i umak. Nježno miješajte oko 1.5 minutu, dok rezanci ne upiju umak.


7Dodajte vlasac i kikiriki

Dodajte vlasac i polovicu kikirikija. Brzo promiješajte, zatim maknite s vatre.


8Poslužite

Poslužite odmah, posipano preostalim kikirikijem i kriškama limete sa strane, uz malo čilija i dodatnom šakom svježih klica ako želite.


Prije jela prelijte sokom limete po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Komentari

0

Ocijeni ovaj recept