Povrtne lasagne

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Povrtne lasagne by Shutterstock Shutterstock

Lazanje kojima neće naći zamjerku cak ni okorjeli "mesaroši".

Sastojci

Broj porcija
4

Umak od povrća

1crveni luk
2 režnjačešnjaka
1mrkva
1paprika
1tikvica
100 ggraška
100 mlbijelog vina
500 mlpasirane rajčice
maslinovo ulje
sol, papar

Beschamel

85 gmaslaca
85 g glatkog brašna
750 mlmlijeka
sol, papar

Dodatno

500 gsvježih listova za lazanje
150 gmozzarelle

Priprema

1Napravite umak od povrća

Zagrijte maslinovo ulje u loncu. Dodajte sitno sjeckan luk, češnjak i mrkvu. Dinstajte 5-7 minuta na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju.


Papriku i tikvicu narežite na kockice i ubacite u lonac pa nastavite dinstati. Sada dodajte vino, pustite da alkohol ispari, ulijte pasiranu rajčicu, stavite grašak, posolite i popaprite.


Kuhajte 20-ak minuta poklopljeno, dodajte vode ako treba - da ne zagori.


2Sada skuhajte beschamel umak

Da biste napravili beschamel umak, rastopite maslac u loncu, umiješajte glatko brašno, pa kuhajte 2 minute.


Polako umiješajte mlijeko, a zatim zakuhajte uz miješanje kako se ne bi stvorile grudice (možete miješati pjenjačom). Smanjite vatru, a zatim kuhajte dok se umak ne počne zgušnjavati.


3Složite povrtne lazanje

Nauljite vatrostalnu posudu. Na dno stavite malo beschamela, stavite prvi sloj listova pa stavite umak od povrća. Slažite dok ne potrošite sve sastojke.


Zadnji sloj neka bude beschamel. Posipajte ribanom mozzarellom.


4Složene lazanje stavite peći

Pecite oko 45 minuta na 200 stupnjeva dok ne porumene. Prije jela pričekajte 15-ak minuta jer će biti kipuće kad ih izvadite iz pećnice.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.