Zagrijte maslinovo ulje u loncu. Dodajte sitno sjeckan luk, češnjak i mrkvu. Dinstajte 5-7 minuta na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju.
Papriku i tikvicu narežite na kockice i ubacite u lonac pa nastavite dinstati. Sada dodajte vino, pustite da alkohol ispari, ulijte pasiranu rajčicu, stavite grašak, posolite i popaprite.
Kuhajte 20-ak minuta poklopljeno, dodajte vode ako treba - da ne zagori.
Da biste napravili beschamel umak, rastopite maslac u loncu, umiješajte glatko brašno, pa kuhajte 2 minute.
Polako umiješajte mlijeko, a zatim zakuhajte uz miješanje kako se ne bi stvorile grudice (možete miješati pjenjačom). Smanjite vatru, a zatim kuhajte dok se umak ne počne zgušnjavati.
Nauljite vatrostalnu posudu. Na dno stavite malo beschamela, stavite prvi sloj listova pa stavite umak od povrća. Slažite dok ne potrošite sve sastojke.
Zadnji sloj neka bude beschamel. Posipajte ribanom mozzarellom.
Pecite oko 45 minuta na 200 stupnjeva dok ne porumene. Prije jela pričekajte 15-ak minuta jer će biti kipuće kad ih izvadite iz pećnice.