Penne marinara

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Penne marinara by Shutterstock Shutterstock

U ovaj recept idu rajčice iz konzerve, bosiljak, češnjak i maslinovo ulje. Umak za jednostavan, zdrav obrok u bilo koje doba godine.

Sastojci

Broj porcija
6
450 gpenne tjestenine ili druge po želji
800 gpelata (oguljenih rajčica iz konzerve)
4 žlicemaslinovog ulja
4 režnjačešnjaka
1 žlicakoncentrata rajčice
1 žličicasoli
1 prstohvatsvježe mljevenog crnog papra
svježi bosiljak
parmezan za posipanje

Priprema

1Skuhajte tjesteninu

U velikom loncu zakuhajte vodu i posolite. Kuhajte tjesteninu 2 minute manje od predloženog vremena kuhanja na pakiranju.


2Pripremite marinaru

U međuvremenu počnite pripremati marinara umak. Rajčice zgnječite rukama ili stražnjom stranom žlice, a zatim ostavite sa strane.


U veliku tavu ulijte maslinovo ulje, dodajte sitno sjeckan češnjak i zagrijte na srednje jakoj vatri. Povremeno promiješajte i kuhajte dok češnjak ne zamiriše i porumeni, oko minutu.


Umiješajte koncentrat rajčice u češnjak i ulje te kuhajte još pola do jednu minutu.


Dodajte zgnječene pelate u tavu zajedno sa sokom iz konzerve, posolite i popaprite. Dodajte bosiljak i kuhajte na laganoj vatri i poklopljeno oko pola sata, povremeno miješajući.


3Poslužite jelo

Dodajte ocijeđenu (ne do kraja kuhanu) tjesteninu izravno u umak, promiješajte i prokuhajte minutu do dvije. Ako vam je umak dosta gust, zajedno s tjesteninom možete dodati i malo vode u kojoj se kuhala.


Posipajte svježim bosiljkom i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.