U velikom loncu zakuhajte vodu i posolite. Kuhajte tjesteninu 2 minute manje od predloženog vremena kuhanja na pakiranju.
U međuvremenu počnite pripremati marinara umak. Rajčice zgnječite rukama ili stražnjom stranom žlice, a zatim ostavite sa strane.
U veliku tavu ulijte maslinovo ulje, dodajte sitno sjeckan češnjak i zagrijte na srednje jakoj vatri. Povremeno promiješajte i kuhajte dok češnjak ne zamiriše i porumeni, oko minutu.
Umiješajte koncentrat rajčice u češnjak i ulje te kuhajte još pola do jednu minutu.
Dodajte zgnječene pelate u tavu zajedno sa sokom iz konzerve, posolite i popaprite. Dodajte bosiljak i kuhajte na laganoj vatri i poklopljeno oko pola sata, povremeno miješajući.
Dodajte ocijeđenu (ne do kraja kuhanu) tjesteninu izravno u umak, promiješajte i prokuhajte minutu do dvije. Ako vam je umak dosta gust, zajedno s tjesteninom možete dodati i malo vode u kojoj se kuhala.
Posipajte svježim bosiljkom i poslužite.