Tjestenina s tikvicama, limunom i bosiljkom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Tjestenina s tikvicama, limunom i bosiljkom by Shutterstock Shutterstock
Imam za vas jednostavan recept koji će vam zasigurno trebati kad krene sezona tikvica. Ovo je jelo iz jednog lonca, s par dostupnih sastojka, čiji će rezultat zadovoljiti i najzahtjevnije nepce. Linguine kuham zajedno sa sotiranim tikvicama, limunovim sokom i češnjakom.

Sastojci

Broj porcija
1
100 gtikvica
100 glinguina
2 češnja češnjaka
50 gparmezana
1 žličicabosiljk,a sjeckanog
Sol
Papar
Maslinovo ulje
300 mlpovrtnog temeljca

Priprema

1 Kuhajte tjesteninu

U kipućoj slanoj vodi skuhajte linguine do pola. 


2 Sotirajte tikvice

Na maslinovom ulju kratko sotirajte tikvice narezane na rezance. 


3 Dodajte ostale sastojke i skuhajte

Dodajte češnjak, sol, papar, povrtni temeljac, limunov sok te ubacite linguine. Kuhajte u umaku do optimalne gustoće i dok tjestenina nije al dente. 


4 Poslužite

Dodajte parmezan, bosiljak i poslužite.

Mate Janković
Mate Janković
Chef