Vijetnamska ukiseljena mrkva i daikon rotkvica

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
25min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Vijetnamska ukiseljena mrkva i daikon rotkvica

Za ovaj recept će vam trebati mrkva i daikon rotkvica. Uobičajeni omjer je jednak udio mrkve i daikon rotkve, ali ga možete prilagoditi prema vlastitom ukusu. Iako je blaža od obične rotkvice, daikon rotkva imao lagano ljutkast okus. U Vijetnamu se ova zimnica uglavnom koristi kao nadjev za sendviče.

Sastojci

Broj porcija
5
1mrkva srednje veličine, oguljena
1daikon rotkva srednje veličine, oguljena
180 mlrižinog octa
60 mlvode
50 gšećera
8 gsoli

Priprema

1Narežite povrće

Mrkvu i rotkvicu narežite na komade veličine šibica.


2Stavite u staklenku

Narezanu mrkvu i daikon rotkvu stavite u staklenku s poklopcem zapremnine od pola litre.


3Dodajte ostale sastojke

Dodajte rižin ocat, vodu, šećer i sol. Zavrnite poklopac i protresite dok se šećer i sol ne otope.


4Stavite u hladnjak

Prije upotrebe stavite u hladnjak na najmanje 2 sata, a najbolje preko noći kako bi povrće upilo okuse začina.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.