Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, kakaom i maslacem narezanim na listiće i sve dobro sjedinite. Potom u smjesu dodajte šećer, žumanjke, kiselo vrhnje i limunovu koricu te sve zajedno zamijesite.
Tijesto podijelite na dva dijela, jedan stavite u zamrzivač (na 30-ak min), a drugi u hladnjak da se rashladi dok napravite nadjev.
U jednoj posudi mikserom napravite snijeg od bjelanjaka, a u drugoj jogurt, vrhnje, šećer i vanilin šećer pomiješajte, pa dodajte brašno (ne miksati).
Nakon što izmiješate sve sastojke, lagano (također bez miksanja kako smjesa ne bi izgubila mjehuriće zraka) umiješajte snijeg od bjelanjaka da se sjedini s nadjevom.
Dio tijesta koji je bio u hladnjaku razvaljajte u veličinu posude za pečenje koju koristite, dimenzija otprilike 30 x 40 centimetara ili promjera oko 24 centimetra ako se radi o kalupu za tortu. Stavite tijesto peći na 10 do 15 minuta na 180 stupnjeva.
Potom iz pećnice izvadite i na polupečeno tijesto stavite nadjev od jogurta i vrhnja, te na vrh naribajte drugu polovicu tijesta koje ste ranije stavili u zamrzivač.
Sve zajedno stavite peći oko 40 minuta na 180 do 200 stupnjeva, ovisno o pećnici. Dobro ohladite prije rezanja jer će kolač dok je topao još uvijek u sredini biti malo drhtav, ali tako treba biti.