Štrudla s makom i višnjama

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Štrudla s makom i višnjama
Štrudla s makom i višnjama
Štrudla s makom i višnjama
Ova brza i laka za pripremu štrudla miriše na blagdane. Punjenje može biti po želji - mak, orasi, višnje ili mak i višnje zajedno.

Sastojci

Broj porcija
2

Štrudla

6gotovih kora za štrudle
2jaja
170 gšećera
180 ggriza
1jogurt
0,5praška za pecivo
1vanilin šećer
150 mlulja

Nadjev od maka

200 gmljevenog maka
200 mlvrućeg mlijeka
100 gšećera
višnje iz kompota

Nadjev od oraha

200 gmljevenih oraha
150 mlvrućeg mlijeka
3 žlicešećera

Priprema

1 Napravite premaz od jogurta i griza

Pripremite premaz na način da smiksate 2 jaja, šećer i vanilin šećer do guste smjese. Dodajte ulje i jogurt, dalje miješajte pjenjačom.


Dodajte i prašak za pecivo i griz te miješajte pjenjačom do kompaktne smjese.


Sada upalite pećnicu na 180 stupnjeva.


2 Napravite nadjeve od oraha/maka

Mak i šećer koje smo pomiješali u zdjeli prelijte mlijekom, a ako bude pregusto, dodajte još malo mlijeka. Isto i s orasima u drugoj zdjelici.


Za jednu štrucu vam trebaju 3 kore.


3 Zarolajte štrudle

Stavite jednu koru te premažite smjesom, na nju drugu koru pa premažite smjesom i treću koru te i nju premažite smjesom. Na treću koru i smjesu rasporedite mak i višnje iz kompota i zamotajte.


Ponovite postupak i za drugu štrucu s orasima. Stavite u manji protvan na papir za pečenje.


4 Ispecite

Ostatkom smjese od jogurta i griza prelijte štruce i stavite peći na 180 stupnjeva 40-ak minuta.


Kada je pečeno, ohladite i posipajte šećerom u prahu te poslužite.