Ako koristite kupovno smrznuto lisnato tijesto, pustite ga 30 – 45 minuta da se opusti na sobnoj temperaturi pa ga tanko razvaljajte (otprilike na pola milimetra debljine). Rubove odrežite tako da razvaljano tijesto tvori pravilan četvrtasti oblik veličine 25×30 cm.
Ako si želite uštediti vrijeme, kupite svježe lisnato tijesto s kojim će vam biti lakše raditi.
Sami odaberite veličinu kolača koju želite, pa prema tome ravnalom izmjerite i razrežite tijesto na jednake dijelove. Ja sam svoje rezao na 4×12,5 cm.
Dijelove tijesta rasporedite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ostavite mali razmak između svakog komada tijesta.
Sve prekrijte još jednim papirom za pečenje pa na to stavite jedan prazan lim. Prazan lim će ih pritisnuti i tako spriječiti da se lisnato tijesto napuše. Za ovaj kolač je bitno da su kore tanke.
Kore pecite 15 minuta na 200 stupnjeva. Kad su pečene, uklonite ih s lima i prebacite na rešetku za hlađenje pa pustite da se dobro ohlade.
Premaz od kave napravite tako da dvije žličice instant kave pomiješate s dvije žličice vruće vode, čime ćete dobiti gustu i jaku kavu.
Dodajte joj tahini namaz te eritrit u prahu i dobro promiješajte dok se sve ne sjedini i dok ne dobijete gušću, jednoličnu smjesu.
Za kremu, prvo mikserom izradite veganski mascarpone s kokosovim mlijekom iz konzerve.
Dodajte ekstrakt vanilije, eritrit u prahu te kokosovo ulje koje ste prethodno otopili.
Stavite u hladnjak da se krema ohladi i stisne.
Kada se sve dobro ohladilo, krenite sa slaganjem kolača.
Prvu koru premažite kremom od kave pa na nju, kroz vrećicu ili drugi alat za ukrašavanje, ravnomjerno, cijelom dužinom istisnite mascarpone kremu. Pokrijte je drugom korom pa ponovite postupak.
Za svaki će vam komad kolača trebati tri kore. Završite s mascarpone kremom pa pospite kakaom i uživajte.