Madeleines

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Madeleines by Shutterstock Shutterstock

Za ove slatke francuske kolačiće su vam potrebni specifični kalupi u obliku školjke, ali ako ih nemate možete koristiti bilo koji kalup male veličine.

Sastojci

Broj porcija
8
3jaja
160 gšećera
250 gbrašna
120 gmaslaca
1 prstohvatsoli
1 žličicapraška za pecivo
1 žličicaekstrakta vanilije
korica od pola limuna
3kapi limunovog soka
Napomena:

Priprema

1Zagrijte maslac

Maslac zagrijavajte uz stalno miješanje dok se nije otopio. Pustite da se malo ohladi pa ga zatim pomiješajte sa žlicom i pol brašna u manjoj posudi.


2Pomiješajte sastojke

U posudi promiješajte jaja, šećer, sol i ekstrakt od vanilije i ostavite da odstoje 10 minuta.


Dodajte maslac u smjesu te polako dodavajte brašno radi lakšeg miješanja. Potom smjesu stavite u hladnjak na barem pola sata.


3Izradite madeleines kolačiće

Kalupe za madeleines lagano premažite rastopljenim maslacem te ih zatim malo pobrašnite.


Stavljajte žličicu smjese u svaki kalup.


4Ispecite

Pecite ih na 190 stupnjeva 10 do 12 minuta. Prohlađene izvadite iz kalupa i posipajte šećerom u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.