Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Kalupe za pečenje obložite masnim papirom.
Umutite jaja i šećer - trebate dobiti jako svijetlu pjenastu smjesu. Dodajte prosijano brašno i škrob pa špatulom samo lagano sjedinite sve sastojke.
Podijelite smjesu u dva kalupa promjera 20 cm pa pecite oko 12 minuta, dok ne dobijete lagano rumene biskvite. Izvadite ih iz pećnice i ohladite.
U lonac ulijte mlijeko i ekstrakt vanilije pa zagrijte do vrenja.
U posebnoj zdjeli pjenjačom umutite žumanjke, šećer i škrob.
Pola vrelog mlijeka ulijte u zdjelu sa smjesom od žumanjaka pa promiješajte. Ulijte i ostatak mlijeka pa vratite sve u lonac i nastavite kratko kuhati uz miješanje. Krema je gotova kad se lagano zgusnula (kao puding).
Želatinu pripremite po uputi s vrećice i umiješajte je u kremu.
Pokrijte kremu plastičnom folijom i ohladite je dok ne dosegne sobnu temperaturu.
Umutite vrhnje za šlag (koje treba biti hladno). Umutite i kremu kako bi omekšala i lakše se povezala sa šlagom. Špatulom sjedinite kremu i šlag pa prebacite u dresir vrećicu.
Jagode izblendajte pa dobivenu smjesu procijedite. Za dalje koristite samo tekućinu koja je prošla kroz cjedaljku.
Tekućinu ulijte u lonac, dodajte vodu i šećer pa kuhajte oko 5 minuta uz miješanje. Preljev je gotov kad se lagano počne zgušnjavati. Ostavite da se ohladi.
Jagode slične veličine prepolovite, njih ćete iskoristiti za vanjski rub torte.
Na stalak za serviranje stavite obruč za tortu promjera 20 cm (veličine biskvita). Na dno složite prvi biskvit pa ga premažite preljevom od jagoda. Posložite prepolovljene jagode jednu uz drugu uz vanjski rub.
Istisnite većinu kreme, pazeći da popunite i praznine između jagoda.
Drugi biskvit s jedne strane premažite ostatkom preljeva od jagoda pa složite preko kreme. Završite tortu s tankim slojem preostale kreme. Ohladite tortu barem nekoliko sati u hladnjaku pa izvadite iz obruča.