Frangipane - krema od badema

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
5min
KompliciranostTežina
Cijena
 Frangipane - krema od badema by Shutterstock Shutterstock
 Frangipane - krema od badema by Shutterstock Shutterstock
 Frangipane - krema od badema by Shutterstock Shutterstock

Frangipane je slatka krema od badema koja se koristi kao nadjev za peciva, kolače i torte ili kao podloga za tartove, pite i druge slastice. Ovo je prilično jednostavan recept i odlično je početno mjesto ako želite naučiti više o tradicionalnim francuskim slasticama. Iskoristite ga kao sloj u jednostavnom tartu sa svježim voćem ili pekmezom.

Sastojci

Broj porcija
1
60 gomekšalog maslaca
50 gšećera
50 gbademovog brašna
1jaje, veliko
¾ žličiceekstarka vanilije
1 žlicaglatkog brašna

Priprema

1Pomiješajte maslac i šećer

Stavite maslac zagrijan na sobnu temperaturu i šećer u zdjelu i dobro ih izradite uz pomoć pjenjače ili miksera.


2Dodajte bademovo brašno

Zatim dodajte bademovo brašno i sve dobro promiješajte kako bi se sjedinilo.


3Dodajte jaja

Uz lagano miješanje dodajte ekstrakt vanilije i jaja.


4Dodajte brašno

Za kraj dodajte brašno i sve dobro sjedinite.


5Upotrijebite

Pripremljeni frangipane iskoristite kao nadjev za peciva, torte ili kolače ili iskoristite kao podlogu za tart. Frangipane se uvijek mora termički obraditi prije konzumacije.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.