Stavite lješnjake i bademe u lim za pečenje i pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 15 minuta uz povremeno miješanje.
Još tople prebacite u čistu kuhinjsku krpu i trljajte kako bi skinuli opnu s lješnjaka.
U lonac s debeljim dnom stavite šećer i zagrijavajte dok se ne otopi.
Kada šećer postigne smeđkastu boju, dodajte prstohvat soli i odmah ubacite pečene lješnjake i bademe. Brzo prebacite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Ohlađene karamelizirane lješnjake i bademe stavite u blender i usitnite pastu.
Pripremite lim za pečenje i na papiru za pečenje iscrtajte 4 kruga promjera 12 cm.
U loncu pomiješajte vodu, mlijeko, maslac, sol i šećer. Stavite na štednjak i zagrijavajte dok ne proključa.
Kada proključa, maknite s vatre i postepeno dodajte prosijano brašno, stalno miješajući kako se ne bi stvorile grudice.
Uzmite drvenu kuhaču i dobro promiješajte tijesto dok se ne formira u kuglu.
Vratite posudu na štednjak na najmanju vatru na oko 2 minute dok se ne zapeče na dnu posude.
Ostavite tijesto da se ohladi 15-20 minuta.
Za to vrijeme, razbijte jaja i izmjerite točno 200 grama. Ako su jaja prevelika ili premala, prilagodite količinu dodavanjem ili oduzimanjem žumanjaka ili bjelanjaka kako biste dobili točno 200 grama.
Kada se tijesto ohladilo, postepeno dodajte jaja, stalno miješajući dok ne dobijete glatku smjesu.
Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje i istisnite na pripremljeni lim za pečenje.
Posipajte šećerom u prahu i listićima badema.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 40-45 minuta.
Žumanjke pomiješajte sa šećerom, aromom vanilije, malo mlijeka i gustinom.
Ostatak mlijeka zagrijavajte, a zatim dodajte smjesu žumanjka.
Kuhajte dok se ne zgusne.
Dodajte maslac i pastu od lješnjaka i badema te dobro izmiješajte.
Tijesto prerežite na pola.
Ohlađenu kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje i istisnite na donji dio tijesta.
Pokrijte gornjim dijelom tijesta i posipajte šećerom u prahu. Režite na željene komade.