Zagrijte pećnicu na 185°C. Okrugli kalup velicine 24 cm premažite maslacem i dno obložite papirom za pečenje.
Jabuke ogulite i narežite listiće, pa prelijte limunovim sokom i Calvadosom (poslužit će i neki drugi liker, rum ili konjak).
U odgovarajućoj posudi pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Sve zajedno promiješajte žlicom ili pjenjačom.
Pjenjačom izmiješajte jaja, ulje i mlijeko. Sve dobro promiješajte pa umiješajte suhe sastojke.
Od dobivene smjese odvojite 1 šalicu od 250 ml i u nju dodajte 2 žlice brašna. S ovim ćete preliti tortu prije pečenja.
U glavni dio smjese pomoću špatule umiješajte ohlađene jabuke.
Smjesu sa jabukama izlijte u pripremljen okrugli kalup. Lijepo poravnajte tako da vam jabuke ne vire van iz smjese.
Koristeći žlicu, sve prelijte odvojenom smjesom u koju ste dodali 2 žlice brašna. Pospite sa 1 žlicom šećera.
Pecite na 185 stupnjeva oko 45 minuta ili dok vam čačkalica kojom ćete provjeravati tortu ne izađe suha i čista.
Ohladite tortu, pospite šećerom u prahu i poslužite!