Francuska torta od jabuka

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Francuska torta od jabuka by Shutterstock Shutterstock

Svakako isprobajte ovu tortu od jabuka. Tijesto je jednostavno za napraviti i nije pretjerano slatko, korica se lijepo i hrskavo zapeče, a jabuke se savršeno ispeku.

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvitna smjesa

2jaja
200 gšećera
120 gglatkog brašna
1prašak za pecivo
250 mlulja
250 mlmlijeka
½ žličicesoli

Preljev

1 žlicašećera
2 žlicebrašna

Jabuke

1 kgjabuka
1 žlicaCalvadosa (francuski konjak od jabukovače) ili ruma
0,5limuna - sok

Priprema

1Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 185°C. Okrugli kalup velicine 24 cm premažite maslacem i dno obložite papirom za pečenje.


2Pripremite jabuke

Jabuke ogulite i narežite listiće, pa prelijte limunovim sokom i Calvadosom (poslužit će i neki drugi liker, rum ili konjak).


3Sjedinite suhe sastojke

U odgovarajućoj posudi pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Sve zajedno promiješajte žlicom ili pjenjačom.


4Pomiješajte jaje, ulje i mlijeko

Pjenjačom izmiješajte jaja, ulje i mlijeko. Sve dobro promiješajte pa umiješajte suhe sastojke.


5Odvojite dio smjese

Od dobivene smjese odvojite 1 šalicu od 250 ml i u nju dodajte 2 žlice brašna. S ovim ćete preliti tortu prije pečenja.


6Umiješajte jabuke

U glavni dio smjese pomoću špatule umiješajte ohlađene jabuke.


7Izlijte smjesu u kalup

Smjesu sa jabukama izlijte u pripremljen okrugli kalup. Lijepo poravnajte tako da vam jabuke ne vire van iz smjese.


8Prelijte odvojenom smjesom

Koristeći žlicu, sve prelijte odvojenom smjesom u koju ste dodali 2 žlice brašna. Pospite sa 1 žlicom šećera.


9Ispecite u pećnici

Pecite na 185 stupnjeva oko 45 minuta ili dok vam čačkalica kojom ćete provjeravati tortu ne izađe suha i čista.


Ohladite tortu, pospite šećerom u prahu i poslužite!

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.